Lokaliseringsuppgifter som används för att visa Facebook-annons påverkan

Storbritannien – Lokaliseringsuppgifter från mobiltelefoner har använts för att visa den verkliga effekten av Facebook-reklam, i en ny studie som genomförts av Vizeum och iProspect.

Forskningen som bedrivs under två veckor, anonymt matchas Facebook-användning och data från mobilnätet EE att mäta höjningen av kundtrafik från dem som hade sett specifika IKEA annonser på Facebook.

Phillip Dyte, chef för sociala medier på iProspect, sade: “Vi samarbetade för att visa annonser till IKEAs Cardiff publik och såg till att vi nådde en statistiskt robust antal unika lokala intryck. EE analyserade därefter enhet aktivitet inom ett geografisk område kring IKEA varuhuset. Dock så räknades inte personal, människor som bodde i området, och förbipasserande.

Resultaten visade en ökning med 11% i butiksbesök bland de 172.000 personer som delgavs annonser, jämfört med en i övrigt identisk och lika stor grupp som inte hade sett annonser.

IKEA såg den starkaste tillväxten i besökare i 22 till 25-åringen och 26 till 35-åriga åldersgrupper med ökning av 31% och 11%, respektive.