Lockar livet som digital nomad? Då ska du läsa det här

Gruppen Svenska Digitala Nomader firar att man nu har 2.000 medlemmar som antingen redan jobbar på distans eller är på väg. Den digitala framtiden frigör oss människor från att behöva sitta på ett och samma ställe för att utöva våra yrken.

Okej, inte alltid. Om du är en hårfrisör kan det ju vara bra ha en salong på fast adress, men en gång träffade jag faktiskt en kille som reste runt och klippte på stranden. Han nischade in sig på att håret är levande och måste klippas med buddistisk touch, vilket enligt honom gjordes bäst på stranden. Tjejerna stod på kö.

Men för oss som jobbar på kontor och mailar kollegan på andra sidan rummet finns det inte många argument kvar till varför man ska sitta på sin stol dag ut och dag in. Och det här som gruppen Svenska Digitala Nomader på Facebook kan få dig att se ljuset och kanske till och med ta steget ut i nomadlivet.

Wow, den här veckan passerade vi 2000-strecket för medlemmar här på Svenska Nomader! Helt fantastiskt att kunna samla så många personer med intresse för distansarbete, gigekonomin och förändringar på arbetsmarknaden i en och samma grupp! Det kunde vi knappast föreställa oss för drygt två år sedan när jag, Yasmine och Christoffer drog igång det här initiativet, skriver Emelie Fågelstedt som är administratör för gruppen.

Jag har träffat Emelie vid flera tillfällen och pratat med henne om livet som digital nomad. Emelie bodde ett tag i Japan och fick där prova på distansarbete. Jag har själv levt som digital nomad under flera år och ser idag ingen återvändo till ett fast kontor. Om du klickar på hörlurarna på ovan bild kan du lyssna på en podd som vi spelade in tillsammans där vi pratar om livet som digital nomad.

Visst finns det dåliga dagar även om du jobbar under ett palmträd på stranden. Då är det alltid välkommet att klicka sig in till gruppen och där kunna läsa om alla andras erfarenheter. Söker du tips, inspiration eller bara kunna hänga med likasinnade så är gruppen toppen.

Här kan du gå med i gruppen Svenska Digitala Nomader på Facebook. Vi ses där!

Här är ett till tips. Om du behöver texter till en blogg, hemsida, e-butik, eller pressmeddelanden ska du kontakta Karlssons Textbyrå. Vi fixar texten!