Lista över nätets mest attraktiva digitala influencers just nu

Det finns många listor över de mest inflytelserika aktörerna på nätet – så kallade influencers. Men i detta fall är det inte antalet videovisningar eller följare som avgör vem som kommer med på techföretagets Zefr lista, så toppnamnen kan förvåna.

Zefr har en lite annorlunda approach baserad på engagemangsnivåer på flera plattformar. Man har kollat över 78 000 olika konton på YouTube, Facebook, Twitter och Instagram, och delat upp resultaten på flera kategorier. Kategorierna kallas sådant som A-listan, Spel, Barn&Leksaker eller “best all around”.

Läs mer: Kändisar från Sociala Medier är hett eftertraktade av företagarna

Man har använt sig av teknologi som hjälpt Zefr att identifiera en mängd olika talanger, och för att dessutom se till att listan är riktigt aktuell så har man bara kollat på engagemangsnivåerna de senaste 90 dagarna.

Nedan går vi igenom A-listans topp 5;

 1. På första plats: Rhett&Link.
  Om du inte spanat in deras YouTube-kanal bör du göra det – barndomsvännerna har gjort videos på plattformen sedan 2006, och en personlig favorit är deras Epic Rap Battle of Manliness. De har också YouTube-serien Good Mythical Morning där de testar och diskuterar de mest udda sakerna i världen.
 2.  Roman Atwood
  På andraplatsen finner vi vloggaren Roman Atwood, som även gjort sig känd med en mängd practical jokes;“Pranking and vlogging—two of the largest video trends and Roman Atwood does them both”, skriver Zefr själva i sin rapport.
 3. Aaron DeBoer
  En karaktär som är poppis bland stora och små, och står för en massa roliga klipp som innehåller en del cosplay och gamla hederliga practical jokes (sånt går ju alltid hem på nätet).https://youtu.be/SxqwARnNbmc
 4. Rachel Levin
  Levins stora grej går ut på att ge en modern, rolig twist på klassiska varumärken som, tja, disneys prinsessor. Sjukt jobbigt att dejta deras män på riktigt, visar det sig!
 5. Cameron Dallas
  En ung Vine-stjärna som numera flyttat ut på YouTube där denna 21-åring blivit poppis bland den yngre publiken. Ja, enligt Zefr då. Han uppdaterar också dagligen, och hade högsta engagemangsnivå med 99.68 av 100! Detta gjorde såklart också att han hamnat på på förstaplatsen på listan för Best All Around.https://youtu.be/wj4HyIEU2M0

   

Några av de andra kategoriernas topp 5 såg ut såhär;

Best All Around

1. Cameron Dallas

2. Dan Howell

3. Roman Atwood

4. Caspar Lee

5. DanAndPhilGames

Spelkategorin leds kanske inte helt oväntat av den svenska super-YouTubestjärnan PewDiePie;

General Gaming

1. PewDiePie

2. Kwebbelkop

3. FGTeeV

4. Faze Apex

5. FaZe Rain 

Barn och Leksaker är ju faktiskt också ett område där starka influencers kan få många, många visningar.

Kids&Toys

1. CookieSwirlC 

2. Toys and Funny Kids Surprise Eggs 

3. SR Toys Collection 

4. Surprise Eggs unboxing toys 

5. Ryan Toys Review

Det är viktigt att hålla koll på influencers – även om man inte direkt kan (eller har råd) att samarbeta med dessa så är deras klipp ofta en god fingervisning om gällande trender i världen.

Vill man spana in hela listan så kan man gå in och läsa hela rapporten på Zefrs blogg här.

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.