LinkedIns nya design ska föra jobbnätverket in i den digitala samtiden

LinkedIn har ju fått en del konkurrens på senare tid, inte minst från techjätten Facebook. Många har också undrat över vad Microsofts uppköp kommer innebära. Nu ser vi dock ett tecken på att man satsar rejält, med en ny, klart förbättrad design som också innehåller några tekniska nyheter.
Läs mer: Nu är Microsofts dyra köp av LinkedIn igenom
Det är desktopversionen (alltså den som ses i “vanliga” webbläsare på datorn) som får ett nytt utseende och bättre funktioner. Jobbnätverket har annonserat nyheten på sin blogg, och påpekar att det är den största omdesignen i plattformens historia.
Man har satsat på smidigare navigering, med sju sektioner (som “hem/flödet”, “jobb” och “meddelanden”). Man har också sett till att uppgradera och avsevärt förbättra sökfunktionen, som nu ska vara mer intiutiv och i framtiden även låta en söka efter innehåll i andras inlägg.
En annan nyhet är också chatbotarna, som bland annat ska hjälpa användare att ta kontakt med företag genom små tips på vad man kan skriva.
Syftet verkar enligt experter vara att få fart på engagemanget hos användarna – att få dem att stanna kvar på sajten längre. Tjänsten ska inte bara vara bra för att hitta nya jobb, utan även tillföra något till ens yrkes- och vardagsliv.
Samtidigt smyger man in fler funktioner till den dyraste premiumversionen (betalversionen) av tjänsten. Vissa av funktionerna brukade kosta mycket mindre, så en del användare kan bli upprörda över detta.