Linkedins app kommer snart se väldigt mycket ut som Facebook

LinkedIns app har blivit ordentligt omformad – men ser fortfarande rätt så familjär ut.

VD:n Jeff Weiner visade upp den omformade appen när han pratade på företagets Talent Connect konferens. Appen är nu centrerad runt ett central feed av uppdateringar från ditt nätverk, och det är väldigt likt Facebooks nyhetsflöde utseendemässigt.

Appen har fått smeknamnet “Projekt Voyager” och är tillgänglig på iOS, Android och den mobila webben när den lanseras i de kommande veckorna.

Weiner noterade att Projekt Voyager representerar en märkbar ändring från den nuvarande versionen av appen, som kan kännas osammanhängande. Den nya appen har en enkel design som delas upp i fem grupper: Hem, Profil, Meddelanden, Mitt Nätverk och Sökning.

Det kommer vara en evolution från lite av allt till det som betyder mest för dig professionellt,” sa Weiner.

LinkedInAppnydesign1

Ungefär som den nyligen omformade Pulse-appen så kommer din hemma feed att för det mesta visa nyheter som är delade av människor i ditt nätverk och händelser som den tror kommer vara mest relevant för dig.

Profilsidan kommer låta användare att hålla koll på statistik, så som hur många person kollar på deras uppdateringar och profil.

LinkedInnyappdesign2

VD:n visade också upp en ny kalender feature som visade hur företaget använder artificiell intelligens i sina produkter.

Samtidigt passade han på att visa upp två nya erbjudanden till företag: En ny förbättrad version av sin Recruiter-app och en ny hänvisningsprodukt som gör det lättare att referera till människor i ditt nätverk till öppningar på det företaget man själv jobbar på.