Linkedin vill komma ikapp både Youtube och Facebook – med videoklipp

Att göra det möjligt att publicera videoklipp känns redan passé, men för Linkedin är det fortfarande något nytt och häftigt. För marknadsförare innebär det, så småningom, att även det formatet kan rulla ut på Linkedin.
För oss som är närvarande på Linkedin innebär video (som kan vara 10 minuter långa) att vi kan istället för att ha en fin CV också stoltsera med en häftig video, om vad vi gör under vår arbetsdag. För kom ihåg att video på Linkedin ändå bör handla om något jobbrelaterat.
För annonsörer innebär video på Linkedin, så småningom, att det där videoformatet som ändå togs fram för senaste kampanjen även kan rulla där.
Än så länge kan man inte ha videoklipp på företagssidor, vilket känns bisarrt, men det finns hopp om att vi snart även kan ladda upp videoklipp om företaget vi representerar.
Klippen du kan ladda upp får vara max 10 minuter långa, men Linkedin rekommenderar att de är mellan 30 sekunder och fem minuter, för att få bäst effekt. För att videon ska räknas har man satt tröskeln på 3 sekunder, alltså efter denna tid anses videon ha visats.
Enligt företaget är det värt att satsa på att få ihop ett videoklipp. Tydligen har ett videoklipp 20 gånger mer sannolikhet att också bli delat, jämfört med andra inlägg.