LinkedIn vill att det ska bli lättare att söka nytt jobb i hemlighet

Att aktivt leta efter ett nytt jobb kanske inte alltid ses med blida ögon av ens chef på den nuvarande arbetsplatsen. Detta har jobbsökartjänsten LinkedIn tagit fasta på, och nu erbjuder man funktionen “Open Canditate” – som ska göra det enklare att söka ett nytt jobb “i hemlighet”.

Läs mer: Linkedin vill utbilda alla anställda

I stort sett så handlar det om att de som använder den nya funktionen fortfarande ska vara synliga som intresserade för de rekryterare som är ute efter ens kompetenser.

Man ska kunna klicka i sådant som vila jobb man vill ha, vilken stad man bor i och så kan man skriva ett kort meddelande till de potentiella rekryterarna som spanar in ens profil.

Men samtidigt så ska LinkedIn jobba på att försöka gömma ens information för rekryterarna från ens eget företag och dess dotterföretag. Försöka, alltså. LinkedIn kan inte lova full täckning, så det är fortfarande lite riskfyllt, skriver Business Insider.

Funktionen finns än så länge bara i några få engelsktalande länder, men enligt LinkedIns blogg så ska den snart rulla ut till resten av världen.

Idén till funktionen, förresten, kommer faktiskt från HBO-serien Silicon Valley. Fiktion möter så återigen verkligheten, på de mest oväntade sätt…