LinkedIn växer så det knakar

Att LinkedIn fortsätter att vara relevant bevisas av de senaste siffrorna som visar att nätverket just passerade 500 miljoner användare. En ökning med 6,5 % på bara sex månader.
Det var i oktober som siffrorna visade på 467 miljoner användare, men nu har LinkedIn alltså lyckats klättra över 500 miljoner-strecket. Instagram passerade samma milstolpe förra sommaren, men så är kanske tjusningen med Instagram lite större än för yrkesnätverket LinkedIn också.
De många användarna finns enligt uppgifter från LinkedIn fördelade på över 200 länder runt om i världen, något som är intressant eftersom flera oberoende statistikkällor sätter antalet länder i världen till mellan 189 och 196 (beroende på om de räknar bland annat Kosovo, Palestina, Grönland, Västsahara och Taiwan som egna länder). Icke desto mindre är det en imponerande siffra.
Dessutom meddelar LinkedIn i ett blogginlägg att de har över 10 miljoner listade jobb och samarbeten med ca 9 miljoner företag. Så söker du nytt jobb, eller nya medarbetare, så är LinkedIn tveklöst rätt ställe att vara på.