LinkedIn stänger ner reklamprojekt

Förra året skulle arbetsmarknadens motsvarighet till Facebook – LinkedIn, ut på reklammarknaden på riktigt. Genom att låta företag använda deras data skulle man kunna inrikta sig på konsumenter utanför LinkedIn. Men trots miljonintäkter lägger man ner projektet.

Orsaken är helt enkelt att det är för dyrt att framgångsrikt expandera denna del av LinkedIns reklamavdelning. “Även om efterfrågan har varit solid, så krävs det mer resurser än väntat för att produkten ska kunna växa”, om man får tro LinkedIns Steve Sordello i den senaste vinstrapporten från företaget.

Istället kommer man satsa mer på sponsrat innehåll – och till detta kommer man att fortsätta använda teknologin som även drev ovan nämnda annonsnätverk. Dessa annonser kommer dock att stanna innanför LinkedIn och fortsätta att styra vad som kommer upp i användarflödet.

Nu är det dock inte enbart reklamavdelningen som har problem hos LinkedIn, som nyligen rasat på aktiemarknaden efter en förlust på åtta miljoner dollar (67 miljoner kronor).

Läs mer: Trots sina 400 miljoner medlemmar har LinkedIn mycket kvar att bevisa