LinkedIn skapar nya annonsmöjligheter med karuseller

Nu lanserar LinkedIn nya möjligheter för annonsering genom karuseller. Du kan ha upp till tio olika kort i karusellen, och varje korts prestation går att följa individuellt. Den nya möjligheten har i tester visat sig ge bra resultat då det fångar användarnas uppmärksamhet bättre.

Efter tester med ca 300 företag rullar nu LinkedIn ut karusellmöjligheten till alla företag på plattformen. Det innebär i praktiken att flödet nu kommer fyllas av inte bara vanliga annonser, utan även annonser som rör på sig, allt för att fånga användarnas uppmärksamhet. Betatesterna visade att 75 % av företagen som använde den nya karusellen såg en ökning i Click-Through-Rate (CTR) jämfört med vanliga annonser.

Karusellen erbjuder upp till tio olika kort med bilder, och användarna kan svepa mellan bilderna själv, eller låta annonsen själv rulla mellan de olika korten. Karusellen mäts precis som en vanlig annonskampanj med både CTR och antal genererade leads. Varje kort kan även mätas individuellt, för att successivt kunna optimera karusellen för bästa effekt.

LinkedIn säger i ett uttalande att ”Dina berättelser kommer att bli påtagbara och uppmuntra din publik att interagera med ditt varumärke, både på desktop och mobil”. För annonsörerna blir det med andra ord möjligt att på ett annat sätt bygga en berättelse i bilder, och visa upp en större bredd av vad företaget har att erbjuda. Frågan är dock hur användarna kommer att ta emot det nya formatet. Det är så klart spännande att få se vad ett företag har att erbjuda, men samtidigt är uppmärksamhet hårdvaluta och inget man slösar med lättvindigt.