LinkedIn ska snart göra det ännu lättare att hitta rätt jobb

LinkedIn har blivit ett allt viktigare medel för arbetsgivare och arbetstagare att hitta varandra. Nu kommer jobbcommunityn snart att bli ett ännu mer effektiv på att hjälpa dig matcha rätt person med rätt jobb.

Det handlar om ett nytt sätt att använda sig av analysdata, “big data”. Nu kommer man nu kunna se om man har några anknytningar till företaget och om arbetsgivaren har någon tidigare erfarenhet av att ha anställt folk med liknande kompetenser.

Man kommer även att kunna se övriga anställda på företagets presentationssida, för att lättare få koll på vilka kompetenser som företaget är intresserat av.

Läs mer: LinkedIn vill hjälpa dina medarbetare att hitta och dela relevant information

Dessa saker är inte nya på nätverkscommunityn – den stora förändringen ligger i att sidan nu kommer att göra jobbet åt användaren. LinkedIn vill också att det ska vara lätt för den jobbsökande att ta svara på frågan; “är detta rätt jobb för mig?”.

Premiumanvändare – alltså sådana som betalar en slant – kommer att kunna ta reda på sådant som vilken högskola man främst anställer från, företagets tillväxtsiffor och annan nyttig statistik.

Den nya uppdateringen är till en början enbart tillgänglig för nätverkssidans engelskspråkiga användare, men kommer inom en rätt snar framtid att utökas till övriga språk.