LinkedIn ska hjälpa oss räkna ut lönen vi förtjänar

Den digitala yrkesnätverket LinkedIn ska nu bli bättre på att informera sina användare om en av arbetslivets viktigaste delar – lönen. Den efterfrågade funktionen ska inte bara visa medellönen inom ens yrke, utan har även koll på hur de med samma jobb tjänar i en vald ort.

Verktyget heter LinkedIn Salary och är tänkt att hjälpa användarna tar reda på mer om just lönen i ens yrke. Utöver baslönen så ska man även kunna se sådant som bonusar och andra kompensationer som man kan få.

Läs mer: LinkedIn vill att det ska bli lättare att söka nytt jobb i hemlighet

Man passar också på att använda sig av LinkedIns allt större data-drivna aspekter, och kommer låta användare som vill verkligen gräva ner sig i olika parametrar som påverkar lönen inom ett visst område.

Det är möjligt att se hur lönen varierar inom mellan olika företag, hur nivån av utbildning påverkar betalningen och hur företagets storlek påverkar vad man tjänar.

Målet, menar LinkedIn, är dock inte att hjälpa anställda att få rättvisare löner, utan istället vill man fokusera på att “hjälpa proffs världen över att ta bättre karriärbeslut och optimera deras förtjänstpotential”.

LinkedIn Salary ska vara tillgängligt för alla användare, men de som inte är betalande prenumeranter måste först knappa in sin egen lön innan de kan få tillgång till all information (premiumanvändare behöver inte göra detta!).