LinkedIn gör det ännu enklare att nätverka och hitta nytt jobb

För en övervägande majoritet av LinkedIns användare är nätverkandet viktigt för karriären. Därför tillför LinkedIn nu två nya funktioner som ska underlätta såväl kommunikation som jobbsökande.
Det är dels funktionen Messaging Overlay, som innebär att du kan skriva till en annan medlem oavsett var på plattformen du befinner dig. Tidigare var du tvungen att gå till meddelandecentret för att kunna läsa och skicka meddelanden. Längst ner i högra hörnet kommer en ett litet fönster finnas där du kan hålla koll på dina pågående konversationer, och enkelt komma åt att själv skriva.
Men den nya funktionen kan du när, och var som helst skriva ett meddelande, och på så sätt hoppas LinkedIn att användarna ska kommunicera mer med varandra, även om enklare saker. En film om Messaging Overlay hittar du längst ner.
Den andra funktionen som läggs till är möjligheten att få en kontakt in till företag som du är intresserad av. Genom att koppla ihop personerna i ditt nätverk med jobbannonser som du tittar på tar LinkedIn automatiskt fram förslag på personer som jobbar på företaget, eller som kan introducera dig till någon på företaget. På så sätt kommer det bli enklare att få en direktkontakt med företag som du är intresserad av, och jobbsökandet kan bli mer personligt.
Redan idag menar över 50 % av LinkedIns medlemmar att det fått ett jobb genom nätverket, en siffra som sannolikt kommer att öka i och med de nya funktionerna.
Att göra det enklare att kommunicera och hitta jobb kan vara ett bra drag för LinkedIn. I Sverige ses LinkedIn som ett professionellt verktyg, men få använder det på daglig basis. Genom att göra dessa förändringar vill LinkedIn göra att fler ser värdet av att spendera tid på nätverket, och även skapa ökade möjligheter för människor att nätverka och hitta relevanta jobbkontakter.