LinkedIn är på väg tillbaka – överträffar börsens förväntningar

LinkedIn, arbetsgivarnas och arbetstagarnas motsvarighet till Facebook, kan ha vänt på en nedåtgående trend. Den förra kvartalsrapporten var en besvikelse som fick aktierna att falla, men årets första har fått kursen att ändra riktning och öka med fem procent. Orsaken är enligt LinkedIn själva deras ökade satsning på mobila plattformar.

Företaget uppger i sin kvartalsrapport att intäkterna ligger på 861 miljoner dollar (cirka 6,9 miljarder kronor), mot de förväntade 828 miljonerna – en 35 procents ökning sedan föregående års motsvarande rapport. Detta fick således aktien att stiga efter publiceringen av rapporten.

“Användarna ökar sin aktivitet på LinkedIn som en följd av vår nya mobila uppdatering, som stärker nivåerna av engagemang över hela plattformen”, sade företagets VD, Jeff Weiner i ett uttalande.

Läs mer: LinkedIn satsar på rekryterare med tjänsten Recruiter

Rekryteringstjänster och sponsrat innehåll har stått för en stor del de ökade intäkterna (41 procent respektive 29 procent), tillsammans med ett ökat antal sålda prenumerationer. Förhoppningsvis kommer detta vända på fjolårets aktiefall på 53 procent.