Lifestage från Facebook ska krossa Snapchat

Facebook har några grandiosa målsättningar uppskrivna på en whiteboard-tavla i konfarummet. En av dem är att lansera internet åt alla, i hela världen. En annan är att krossa Snapchat. Kan appen Lifestage vara svaret på det senare?

För det första är appen endast tillgänglig för alla under 21 år. För det andra har Facebook kopierat Snapchat så mycket att Lifestage kan klassa, utan att överdriva, som en klon. Några av testerna som körs idag på Lifestage kan även komma att dyka upp på Facebook, om de faller väl ut.

För att skapa en kamera-först-upplevelse i Lifestage köpte Facebook appen MSQRD som är duktiga på foto- samt videofilter. Sen försökte man med selfie-filter och att nå ut till sina utvecklarforum för att få in ännu fler idéer.

Alla idéer som tas fram för Lifestage finns också med i appen Messenger Day som är Facebooks andra försök att ta fram en app som ska krossa Snapchat. Men desto mer Facebook försöker, desto längre bort verkar man landa. Det går liksom inte att paketera något coolt när man är för ivrig. Desperationen lyser igenom och kidsen uteblir. Men skam den som ger sig och Facebook har ju trots allt några miljarder att bränna utan att det gör för ont.