Legendarisk TV-spelskaraktär kommer till iPhone – spana in denna video!

Igår presenterades nyheten om att den klassiska spelkaraktären Mario äntligen kommer till mobilspelsvärlden. Den svampätande italienske rörmokaren presenterades av en annan legendar – spelutvecklaren Shigeru Miyamoto. Vi kan redan visa hur spelet kommer att se ut i ett videoklipp nedan.

Det finns nästan ingen under 40 (50?) som inte någon gång har låtit Mario hoppa på sköldpaddor, ramla i lava eller rädda prinsessor de senaste cirka 30 åren. Men konsollhjälten har är så länge inte synts till i mobilen, trots att många i spelvärlden frågat efter just detta.

Detta kommer ändras nu, och Apples VD hann bara prata i några minuter innan spelutvecklaren Shigeru Miyamoto fick äntra scenen och introducera Super Mario Run – i stort sett ett klassiskt plattformspel av ett slag som kallas “Endless Runner” där konceptet är att man, tja, springer tills man dör.

Läs mer: Iphone 7 och mycket mer – detta annonserades av Apple igår

Spelet kommer inte att vara “gratis” (som Pokemon Go, till exempel) utan kommer att kosta en slant. Det kommer dock dröja innan det släpps (innan jul) så fram tills dess kan man titta på videon nedan för ett smakprov. Visst blir man nostalgisk? Vi får se om Apple kommer tjäna storkovan även på detta spel, likt man tidigare gjort med Pokemon Go.