Ledsen att jag inte kunde ringa men Skype var nedstängd

Ibland får man ett uppvaknande. Speciellt när teknik som man tar för givet inte längre fungerar. Så var fallet idag när jag skulle ha ett telefonmöte mellan Colombia och Finland.

Vaknade upp 35 graders värme här i Cartagena, Colombia för att ha ett stående måndagsmöte med våra leverantörer. Vanan trogen startar jag Skype och inget händer. Testar att logga in igen, för kanske skrev jag fel lösenord. Testade igen och igen i hopp om att det är jag som gör fel och inte min laptop som brakat ihop pågrund av värmen, men inget händer.

Kollar mailen som verkar fungera som den ska och ser att leverantörerna inte heller kan koppla upp sig till Skype, det är ett globalt problem. Tänker snabbt att vi borde ha en backup om Skype går ned, som den gjort nu, men inser att den har aldrig tidigare gjort det. Det är bara när det händer som det händer så att säga. Det är som när man borde ha tagit en backup på dokumenten men tänkte att det händer ju aldrig något med servern. Snabbt lär man sig att den där gången då det händer så ångrar man sig bittert och signar upp första backuptjänst.

Tack Skype för uppvaknandet men låt oss hoppas att er tjänst inte går ned igen för då går vi över till Facebook eller Google.