Lättare att nå rätt företag med annonser på LinkedIn

LinkedIn gör det nu mycket enklare att låta annonserna gå till rätt folk på sin sajt. Anställda på specifika företag kan nu nås med olika former av riktad reklam och native-innehåll.

LinkedIn Account Targeting, så heter den nya funktionen som presenterades under tisdagen. Med denna kan alltså utomstående företag och/eller annonsörer välja att rikta annonserna mot de företag man faktiskt vill annonsera till.

Detta gäller såväl de valda företagens personal, som deras sidor. Med denna uppdatering kan man skapa en lista på 30 000 företag som alla kan nås under tiden för annonskampanjen. Tidigare kunde man som mest nå hundra företag, och då via manuella metoder.

Läs mer: Här är LinkedIns första TV-reklam

LinkedIn har låtit tjugo företag (bland annat Comcast och Salesforce) betatesta funktionen – och resultaten lär ha varit goda. Så goda att flertalet testföretag ökade kampanjinvesteringarna tiofalt för att kunna fortsätta med de riktade annonserna.

“Jag skulle säga att det är som att öppna upp en stängd trädgård”, har LinkedIns produktchef Lindsey Edwards sagt till AdWeek, och fortsatte mer att lova ännu fler nya funktioner och “intressanta sätt” för marknadsförare att använda egen data i LinkedIn.

LinkedIn har tidigare varit rätt konservativa med att låta tredjepartsföretag använda sig av avancerade reklamlösningar. Detta verkar alltså ändras – med råge.