Lättare att kartlägga kunder med hjälp av mobiltelefoner

Möjligheterna att använda sig av kunders mobiltelefoner för att spåra och analysera kunders shoppingmönster blir alltmer populära, trots initiala kontroverser.

Den ibland ifrågasatta tekniken vinner alltmer mark, i takt med att lagen anpassas. För företag innebär det att man nu kan använda sig av riktad reklam och information direkt till deras kunder och besökare. Vidare kan man nu också kartlägga kunders rörelser och shoppingvanor, i exempelvis butiker och gallerior. På så sätt kan man lättare anpassa och organisera lokalerna efter behov.

Läs mer: Vi är helt klart beroende av våra mobiltelefoner

Nyligen tillät Datainspektionen Västerås stad att använda sig av det svenska företaget Bumbee Labs teknik ”IOPS” för att kartlägga människors rörelse i de centrala delarna av staden. Tekniken installerades redan förra året, men Datainspektionen sade då nej med hänvisning till risken för att individers rörelser skulle kunna spåras. Västerås stad utarbetade då en ny plan, som enligt tillsynsmyndigheten inte längre riskerar att användas till att spara enskilda personers rörelsemönster.

Ett annat exempel är H&M, som i Stockholm nu kommer att testa Apples nya beacon-teknik. iBeacon skickar ut små pushnotiser med information om erbjudanden, om mobilens bluetooth är påslagen. Exakt vilka butiker som är med i testet och vad klädjätten tänker använda tekniken till, är än så länge hemligt.