Lättare att göra slut med Facebook

Många säger att ett förhållande inte är på riktigt förrän det finns på Facebook. Nu tänker den stora communitysidan också göra det lättare att hantera uppbrottet när ni gjort slut.

Facebook har kanske tagit intryck av sådant som en studie från tidigare i år, från Universitet i Miami, som visar att många högskolestuderande spenderar mycket tid på “fejjan” tiden efter att de gjort slut. Sådant beteende riskerar att förlänga och försvåra återhämtningstiden.

Läs mer: Så här ofta frågar myndigheterna Facebook om användarnas uppgifter

Med hjälp av nya funktioner ska man göra det lättare att undvika sin före detta partner, utan att för den delen behöva blockera denne. På så sätt behöver man inte se exempelvis sitt ex dyka upp i nyhetsflödet, eller dyka upp som alternativ när man taggar bilder. Man kommer också kunna lättare plocka bort taggar i tidigare bilder och statusar.

Den nya funktionen testas först på mobila plattformar i USA, och kommer bli tillgänglig för användare som uppger att de inte längre är i ett förhållande.

I bloggposten, som dök upp i torsdags, säger man sig vilja underlätta uppbrottet och ge en känsla av “komfort” “kontroll”. Läs mer själv på Facebooks blogg här.