Lajkat går ihop med Newsner

Schibsteds Lajkat och nyheter365:s Newsner bildar Sveriges största sociala medier-nätverk. Tillsammans ska Lajkat och Newsner nå över två miljoner unika besökare i mobilen, varje vecka.

– Vi vill vara den naturliga partnern för alla som ska nå ut brett och nischat i sociala medier, säger Schibsteds Ehsan Fadakar.

Nyheter365 kommer i och med det nya samarbetet exklusivt sköta försäljning och alla kommersiella samarbeten med Lajkat.

– Lajkat är Sveriges överlägset största sajt riktat mot 18-24-åringar. Jag är mycket imponerad över hur de hållit sin linje och byggt en lojal publik. Vi är oerhört stolta och glada att de valt att samarbeta med oss, säger Johan Rikner, vd för nyheter365.

Både Lajkat och Newsner lanserades förra sommaren och drivs framför allt genom trafik via sociala medier. Medan Lajkat har blivit Sveriges största underhållningssajt för en yngre målgrupp har Newsner attraherat en bred målgrupp, däribland även många äldre.

– Tillsammans kommer vi bli väldigt starka. Vi har samma syn på framtidens digital annonsering och vi kommer fortsätta utmana och driva marknaden framåt i form av ny annonsmöjligheter, säger Johan Rikner.

Tillsammans är målet att ha över 2 miljoner unika besökare i mobilen i veckan.

– Vi har stora och välbesökta sajter, men vår räckvidd utanför våra sajter är väldigt, väldigt större, säger Ehsan Fadakar, sociala medier-chef på Schibsted och grundare av Lajkat.

– Vi har under året utvecklat ett attraktivt erbjudande i flera kanaler, nu ska vi gå ut ännu bredare och har rekryterat brett för att möta efterfrågan från marknaden, säger Johan Rikner.

Lajkat och Newsner erbjuder annnonsering via programmatic, native, branded content och native video.

– Under 2016 vill vi skapa ett av Europas modernaste samarbeten med våra kunder, vi tror mycket på kreativ branded content både på sajterna och utanför, oavsett om det är rörlig bild eller text, säger Johan Rikner.