Lagom till jul lanserar Snapchat ett nytt annonsformat – Promoted Stories

Sedan börsintroduktionen har Snapchat kämpat med lönsamheten, och tillväxten har varit långt ifrån den förväntade. Därför testar de nu ett nytt annonsformat, Promoted Stories, som innebär att företag kan köpa sig till större räckvidd för sina stories.
Stories har länge varit en av Snapchats mest uppskattade funktioner, där du kan sätta ihop flera bilder och filmklipp till en berättelse. Varje del i din Story försvinner efter 24, timmar, vilket gör det till ett löpande narrativ över vad som händer. Möjligheten att skapa stories finns för såväl privatpersoner som för företag, däremot når de bara ut till dina följare.
Läs också: Så här fungerar Snapchat – en enkel guide
För att ge företag en fördel i sin marknadsföring inför Snapchat därför Promoted Stories, vilket gör det möjligt att nå ut till fler än bara dina följare. I nuläget går det att köpa nationell spridning, vilket gör att alla i ett specifikt land har möjlighet att hitta företagets story under fliken ”Stories” i Snapchatappen. Om det kommer att utvecklas till att kunna riktas på andra sätt återstår dock att se.
Anledningen till att Snapchat nu tar detta steg är så klart för att få in mer annonspengar. Men enligt Snapchat är det inte brist på annonsörer, utan snarare brist på köpare. Med tanke på att de flesta användare tillhör de yngre generationerna kanske detta är föga förvånande, en person i yngre tonåren har helt enkelt inte samma köpkraft som en 30-åring. Genom det nya annonsformatet vill de däremot göra det möjligt att nå ut till flera köpare, för om varje individ inte handlar mycket så får du sälja till fler istället.
Först ut med det nya annonsformatet var HBO, som körde en annons riktad mot Black Friday (nu i fredags). Redan har dessutom företaget ASOS köpt promoted stories för såväl England som Frankrike, dock är det ännu inte officiellt vad deras reklamkampanj kommer att fokusera på.
Inför julhandeln är detta därför en stor möjlighet för företag att nå ut brett till en yngre publik. Med tanke på att julhandeln i år återigen räknar med att slå rekord, så finns det många miljoner att hämta hem om du lyckas få de yngre generationerna att skriva upp just dina produkter på önskelistan.