KYA Analytics visar publicister vad läsarna vill ha

KYA Anlytics står för “Know Your Audience Analytics” och grundaren av bolaget försöker med sitt analysverktyg hjälpa publicister att förstå sina läsare bättre.

För att förstå vilket innehåll läsarna gillar att ta del av försöker KYA Analytics att även ta med innehållet som en variabel. Man räknar ord i artiklar och kategoriserar vad artiklar handlar om. Förutom detta är det de vanliga variabler som Engagement, Besök, Tid och mer som gäller.

Kanske räcker den här nyansskillnaden för att KYA Analytics ska sälja som smör i solsken för vilken publicist vill inte veta mer om hur läsarna tar del av innehållet.

För att lyckas med bedriften delar systemet ut poäng till alla besökare beroende på vad de gör på sajten. Verktyget samlar även in data från Facebook Shout som är den där knappen som gör att du kan dela innehåll du gillar på Facebook.

“I think there’s more to content recommendations than just content recommendations, and I think there’s more to analytics than just analytics. When you marry them, you get a better product.”

https://youtu.be/l7bytvvC_rQ