Kvinnor gillar att fönstershoppa på nätet

Tre av tio besöker en e-handel några gånger i veckan och 29 procent gör det några gånger i månaden. Det finns också de som besöker en internetbutik varje dag. Många av dessa är så kallade fönstershoppare.

85 procent kikar nämligen runt på produkter online för nöjes skull utan direkt avsikt att handla något. Det är framförallt kvinnorna som fönstershoppar ofta, det gör 37 procent jämfört med 29 procent bland männen.

“E-handlarna står inför utmaningen att många konsumenter tittar runt på utbudet utan att köpa något. Konsumenterna är idag duktiga på att göra sin research och jämför exempelvis priser och leveranskostnader innan de bestämmer sig för att klicka hem en vara från en specifik e-butik. Vår undersökning bekräftar detta där hela 42 procent svarar att de noga researchar var produkten är billigast. Så många som var tredje person letar också efter aktuella rabattkoder innan de slutför sin beställning,” säger Emma Lindgren, Marknadschef på Payson.

Nästan alla svenskar, 95 procent, i åldrarna 18 till 65 år har någon gång handlat från en internetbutik. Det är framförallt yngre personer, 18-30 år, som har klickat hem produkter från nätet.