Kvartalsrapport: Svenska företag på Facebook

I den senaste kvartalsrapporten från Smampion får vi veta att Metros Viralgranskaren och SVT imponerat i sociala medier.
Här nedan finner du information från rapporten:
De som lyckats attrahera flest nya gillare i Q4:a är Metros ”Viralgranskaren”. De lyckas bäst för perioden och de fyller en viktig roll då effekten av spridning i sociala medier kan ske i rask takt och gammal information som blir ”ny igen”. SVT imponerar med både deras huvudsida men även sidorna Öppet arkiv och SVT Play.
De som har lyckats nå bäst ut, varje vecka till flest unika användare, är företag i mediabranschen. Etta i topplistan, har vi Newsner som gör bäst ifrån sig och med ett stort försprång från tvåan, Expressen. Många av de som finns med i toppen för Q4 är även företag och organisationer som fanns med i topp, i rapporten över Q3.
Blande de som lyckats bäst med att skapa högst engagemang finner vi SVT. De har gjort en fantastisk insats med att engagera sina följare på Facebooksidorna: ”SVT Play”, ”Öppet Arkiv” och ”SVT Humor”, detta i snitt genom att engagera varje vecka över 75 % av följarna.
Om du vill läsa mer om de olika företagen som lyckats på sociala medier ska du klicka här.
Så här gick det till:
Smampion har under oktober, november och december månad analyserat över 7.000 svenska företag och organisationers närvaro på Facebook. Endast sidor som är svenska ( 50% gillare som är svenskar eller att majoriteten av kommunikationen sker på svenska) är inkluderade i denna undersökningen och sidor som har 1.000 eller fler gillare.