Kvällspressen: The Guardian ertappas med att ljuga i en artikel om WhatsApp

Att fabricera rubriker och hela artiklar är inget nytt för kvällspressen. Denna gång är det The Guardian som pinsamt nog ertappats med att skriva en helt fabricerad artikel om WhatsApp.
Fejknyheter, rena lögner och kryddade artiklar är vardagen för oss läsare. Vad som är sant och vad som är falskt är något vi själva måste ta ställning till när vi läser nyheter på webben.
Denna gång är det den anrika The Guardian som ertappas med byxorna nere. De har nämligen skrivit en artikel där de uppger att WhatsApp har ett stort säkerhetshål, en så kallad “backdoor”.
Läs också: När clickbait är viktigare än sanning – kvällspressen
Nu har 30 säkerhetsforskare gått samman och skrivit ett öppet brev till tidningen om att de har helt fel och att de bör ta bort artikeln. I skrivande stund ligger artikeln fortfarande kvar på The Guardian.
I brevet till tidningen kan man bland annat läsa “My alarm is from observing what’s actually been happening since the publication of this story and years of experience in these areas. You never should have reported on such a crucial issue without interviewing a wide range of experts.” skriver en av medförfattarna.
Här är några tweets om händelsen: