Kryptokattungar säljs för en miljon kronor på nätet

Kryptokattungar som skapas i spelet CryptoKitties och som distribueras med blockkedjeteknik säljs för enorma summor på nätet. En galen ny trend som visar kraften med blockkedjan.
I spelet CryptoKitties kan du föda upp egna kattungar som du sedan kan byta med andra spelare eller sälja. Desto mer avancerade kattungarna är desto högre värde har de i spelet. En kryptokattunge har redan sålts för 246.9 ETH vilket motsvarar 1 miljon kronor. Kryptokattungen på bilden är prissatt till 776.000 kronor.
Alla transaktioner i spelet är med blockkedjetekniken Ethereum. Även kattungarna är skapade med Ethereum vilket innebär att det kan bara finnas en enda kattunge av sitt slag ,du kan varken kopiera eller ta någon annans. Det är också därför de säljs för enorma summor på nätet. Med blockkedjan visar man upp kraften i att kunna skapa ett verkligt unikt ID, vilket består för evigt.
Cryptokitties är den första applikationen med blockkedjan som blivit populär och visar upp kraften med tekniken.
Här är ett videoklipp som förklarar Cryptokitties och potentialen:

 
Behöver du en text?
Textbyrån Connected Work skriver allt från produktbeskrivningar, blogginlägg, pressmeddelanden och debattartiklar. Våra kunder gillar oss skarpt och det kommer ni också att göra.