Kriget om live-videos är igång mellan Facebook och Google

Under måndagen lanserade Google-ägda Youtube en tjänst som ska låta utvecklare och marknadsförare streama 360-graders videos live. Detta är säkerligen ett drag mot Facebook, som nyligen gjort en mängd annonseringar kring kommande videoprodukter.

Youtube lanserade sitt stöd för 360-graders video för något år sedan, och flera företag har experimenterat med formatet. Den nya funktionen kommer att testas under den kommande musikfestivalen Coachella under den kommande helgen. Google har livestream festivalen sedan 2011, men nu ska man alltså kunna se allt i 360-grader.

Läs mer: Facebook fortsätter satsningen på livevideos

Youtube planerar också att utrusta deras “YouTube Space Locations” med 360-graders teknologi, och Google kommer att länka de nya funktionerna till mjukvaruprodukter för videoredigering som Two Bog Ears och VideoStitch.

Livestreaming har blivit allt mer populärt bland digitala utgivare på sistone. Exempelvis så har Buzzfeed använd sig av Facebook Live för att få 800 000 människor att se en vattenmellon explodera utav trycket av ett stadigt ökande antal gummiband. Kanske inte något som räddar världen, men rätt skoj.

“Vad som främst lockar mig gällandes berättande i 360-grader är att den öppnar upp världen som en upplevelse tillgänglig för alla”, sade YouTubes produktchef, Neal Mogan i ett blogginlägg.