Kriget om bästa batteri är igång och Swatch kan vinna

Tesla har lanserat ett batteri som man kan installera hemma för att spara el. Pebble har en smartklocka som du bara behöver ladda två gånger i veckan och Apple bygger in batterier i hela bottendelen av sin Macbook. Kriget om bästa batteri och batteristrategi är fullt igång och det är vi konsumenter som skördar frukterna.

Nu kommer klocktillverkaren Swatch och berättar att de har ett batteri som du bara behöver ladda en gång var sjätte månad. Enligt Swatch kommer deras batteri att revolutionera hela marknaden för bärbara enheter.

Enligt Swatch har deras batteri mer än dubbla kapaciteten jämfört dagens batterier på marknaden som Tesla. Deras mål var att skapa ett batteri som de kunde ha i en vanlig smartklocka som Apple Watch där batteriet varar hela 6 månader på en laddning.

“We’re working intensively on this problem with our research group Belenos and battery producer Renata. Next year we will come to the market with a revolutionary battery, not only for watches but also for automobiles,” säger Mr Hayek said från Swatch som leder satsningen.

Bild: Getty Images