Krångel i kassan påverkar svenska nätbutikers försäljningsiffror

Nätbutiker i Sverige förlorar försäljning till följd av brister i kassahanteringen. Kunder avskräcks från att handla på nätet då företag begår onödiga fel som att missa att blockera passerad giltighetstid på betalkort eller att godkänna kreditkort i realtid.

Undersökningen som har tittat på utcheckingsflödet visar bland annat att:

  • 89 av Sveriges 100 mest populära nätbutiker har tre eller fler allvarliga problem då kunden ska betala. I genomsnitt har dessa sajter 4,06 problem.
  • Så många som 35 procent av kassorna misslyckades med att i realtid identifiera vilken typ av kort kunden använde (det vill säga att visa en ikon för Visa, Mastercard med flera) och därmed låta kunden vara säker på att fylla i rätt uppgifter.
  • Endast fyra av tio kassor kunde i realtid bekräfta kortets nummer med följden att kunderna kunde fortsätta med betalningen även om de råkat ange fel siffror.
  • Endast 22 procent av sajterna blockerade automatiskt kort som passerat sina giltighetsdatum, något som är ett enkelt sätt att hejda kunderna från att ange felaktiga uppgifter.
  • Var tredje butik, 34 procent, har inte autofill korrekt installerat och gör det därmed krångligt för kunder som måste fylla i alla sina adressuppgifter med mera varje gång de köper något.

Den här typen onödiga hinder i betalningsflödet avskräcker många kunder, som ofta vill handla på nätet för att spara tid och krångel.

Undersökning framtagen av Stripe som omfattar Sveriges 100 populäraste nätbutiker.