Koppla upp villan till nätet och minska uppvärmningskostnaderna med upp till 30 procent

Du har säkert redan hört talas om det uppkopplade hemmet som använder tjänster som exempelvis Nest för att ha koll på både kostnader och trivsel. Nu kommer en svensk enhet som gör detta och bakom den är skaparen av BankID.

Det Stockholmsbaserade företaget Scypho har lanserat sin egna Scypho Heat Control, som med automatik ger villaägare upp till 30 procents lägre kostnader för uppvärmning. Besparingarna kommer villaägare tillgodo utan att det krävs någon som helst beteendeförändring och oberoende av vilken typ av uppvärmningskälla som används. Det hela handlar om uppkopplad kontroll av din villa.

– Energiräkningen består i normalfallet till cirka 50 procent av uppvärmningskostnader, säger Trued Holmquist, vd på Scypho. Det är den kostnaden som vi nu erbjuder villaägare att minska med upp till 30 procent, utan att de själva behöver göra något.

Trued Holmquist, CEO Scypho
Trued Holmquist

Trued Holmquist har tidigare bland annat tagit fram succélösningen BankID, vilken kraftigt förenklat vardagen för miljontals människor. I sitt arbete på Scypho har han tagit med sig de erfarenheterna för att förenkla och förbättra vardagen för villaägare samtidigt som de både sparar pengar och minskar sin miljöpåverkan.

Lanseringen av Scypho Heat Control markerar det första steget i företagets resa mot att hjälpa villaägare att dra nytta av en rad möjligheter som en plattform för det uppkopplade hemmet kan erbjuda.

– Scypho har höga ambitioner inom det som många har hört talas om i form av koncepten sakernas internet eller det smarta hemmet, säger Trued Holmquist. I korthet är vår drivkraft att användare ska kunna fokusera på det de anser är viktigt här i livet, medan Scypho tar hand om andra saker.

Scypho Heat Control finns tillgänglig via företagets webbshop. Priset för de första 1 000 kunderna är 3495 SEK. Dessa kommer också utgöra Scyphos användarpanel.