Köp likes till dina Instagrambilder i automaten

Att klickfabriker blivit en grej är inget nytt, men i Moskva kan du nu köpa likes till dina Instagrambilder direkt i en automat i köpcentret, eller varför inte skaffa 150.000 extra följare?
Det var journalisten Vasily Sonkin som upptäckte maskinen ståendes i ett köpcentrum i centrala Moskva i början av veckan. Automaten erbjuder förbipasserande att för en billig peng boosta dina likes på Instagram. För bara 0,89 dollar (8 kronor) får du 100 likes.
Känner du att du inte har tillräckligt med vänner finns även olika paket för att få fler följare. För 285 dollar får du 50.000 nya följare, och för 850 dollar boostas ditt konto med 150.000 följare som garanterar minst 1.500 likes på varje inlägg.
Automaten kan dessutom ta selfies på dig samt skriva ut dina Instagrambilder på fotopapper, så du kan spara dina viktigaste inlägg i fysiskt format.
Maskiner som dessa finns tydligen på flera platser runt om i Moskva, och har även börjat sprida sig till andra städer. Att jakten på likes blivit allt större den senaste tiden visste nog de flesta. Men att göra det så här publikt är en helt ny nivå av narcissism. Frågan är hur lång tid det tar innan vi får se liknande lösningar i Sverige.