Kommer du snart kunna ”ranta” på Twitter med fler än 140 tecken?

Twitter testar just nu en ”rant”-funktion som gör det möjligt att koppla samman flera tweets till ett långt inlägg. Det gör det helt enkelt möjligt att skriva fler än 140 tecken på den populära microbloggen.
Twitters 140 tecken-policy har gjort att människor behövs kondensera sina inlägg och skala bort allt onödigt. Men den nya funktionen, som ännu är dold för de flesta användare, gör det möjligt att skriva längre inlägg utan att behöva begränsa sig.
Det går redan idag att koppla samman flera tweets, men det är mer omständligt då användaren måste svara på sin föregående tweet. Om den nya funktionen faller väl ut kan vi nog snart få se betydligt mer ”wall-of-text” även på Twitter.
Frågan är om detta är rätt väg att gå, Twitters starkt komprimerade format har varit en av framgångsfaktorerna, då det går snabbt att få en överblick när inga inlägg är längre än 140 tecken. Twitter har visserligen kämpat med vikande användarsiffror och dålig lönsamhet, och har gjort flera insatser för att öka populariteten. En tidigare satsning som fått mycket kritik är deras förändring av nyhetsflödet, som inte längre är kronologiskt utan baserat på vad Twitter tror att du vill se, precis som nyhetsflödet på Facebook och Instagram.
Kommer den nya funktionen att hissas eller dissas av användarna, om den nu släpps till allmänheten. Det finns onekligen en hel del personer som tacksamt kommer ta emot möjligheten att lägga ut texten, men för den genomsnittlige användaren riskerar detta att göra microbloggen mer lik redan befintliga sociala nätverk, vilket gör det överflödigt att vara aktiv på alla ställen.