Kommer du också vilja ha en Apple Watch?

“Hur kunde jag tänka mig livet utan denna klocka?” – det är vad Apples VD, Tim Cook, tror kommer röra sig i våra huvuden om några år. Är det en profetia, eller försöker Cook bara lugna oroliga investerare?

Cook sade orden ovan under en TV-intervju på CNBC, och tillade att företaget “kommer ge dig saker som du inte kan leva utan, som du inte vet att du behöver idag”. Apple har gjort sig kända för att implementera just denna vision med många av sina tidigare produkter.

Många var också skeptiska till idén om en portabel dator kombinerad med en telefon i var mans ficka – men nog har denna pryl förändrat världen. Men kommer en liten klocka göra det?

Apple Watch har inte helt tagit världsmarknaden med storm. Försäljningssiffrorna är egentligen inte så farliga – 12 miljoner sålda exemplar på ett år är ändå rätt mycket, och nästan dubbelt så mycket jämfört med första iPhonen. Men Apples årliga intäkter sjunker (för första gången på 13 år) och antalet sålda iPhones saktar märkbart ner.

Läs mer: Apple Watch störst på marknaden – men når ändå inte upp till förväntningarna

Att i ett sådant läge gå ut med framtidsvisionen om att Apple Watch kommer vara klockan på allas handleder är då kanske inte så mycket en vision, som ett hopp. Dessutom tror många att det är ett strategiskt drag av Cook för att lugna investerare och aktieägare, som nu för första gången ser techjätten sakta ner – både ekonomiskt och teknologiskt.