Komikerna på Youtube håller koll på Trump och världen

När jag vill ha koll på vilka galenskaper Donald Trump hittat på senaste dygnet vänder jag mig till flera komiker på Youtube. Där får jag höra fakta, sanning och satir i en härlig blandning. Här är mina favoriter.

Stephen Colbert
Youtubekanal ->

Stephen sammanfattar alltid världsläget på bara några minuter med flera snabba och smarta oneliners där han förklarar inte bara vad Trump gör utan också hur det påverkar omvärlden. Han har även blivit riktigt bra på att imitera Trumps röst och handgester.

Trevor Noha
Youtubekanal ->

Trevor Noha som har kanalen The Daily Show är lika vass men ifrågasätter också oftare rasismen i det amerikanska samhället.

Bill Maher
Youtubekanal ->

Bill pratar mycket om religion och hur det påverkar USA negativt. Han lyfter gärna fram “idioter” och hyllar den intelligenta massan. Han bygger sin komedi på logik och lindar in det i sin egen ideologi. Det är nästan som att han alltid tittar på filmen Idiocracy innan han kliver ut på scen. Smart och enkelt samt pricksäkra argument.

Förutom ovan komiker, som är mina favoriter, tittar jag även ibland på:

Seth MeyersLate night with Seth Meyers
Samantha BeeFull frontal with Samantha Bee