“Kombinationen av tråkigt och ingen relevans för mottagaren är dåligt”

“Video”, “video” och “mer video” är orden som vi hör i korridorerna hos mediaföretagen. Vi passade på att fråga experten David Mühle från Ooyala om vad som ligger bakom en bra respektive dålig videoannons.

Vad är det som gör videoannonser framgångsrika? Vad funkar?

Framgångsrika annonser är relevanta och därmed engagerande. Som bekant genomgår hela annonsmarknaden en stor omvandling just nu där vi verkligen måste ifrågasätta traditionella regler för annonsering MEN jag tillhör skaran av människor som fortfarande tror att att reklam fungerar även om den inte alltid uppfyller alla krav på engagemang och relevans.

Jag tror fortsatt på TV- / videoannonser men att varumärken i större utsträckning kommer att behöva komplettera med andra aktiviteter som får oss användare att bli mer lojala till ett varumärke. Detta kan exempelvis vara att starta en “behind the scenes” live-videokanal på Facebook.

Så med andra ord tror jag fortsatt starkt på TV-annonsmarknaden och TV-annonser som sakteliga blir mer och mer relevanta och därmed engagerande.

Vad är det som gör videoannonser dåliga?

Kombinationen av tråkigt och ingen relevans för mottagaren är dåligt.

Finns många exempel på det… Något jag faktiskt tror på är upprepning av annonser, även om det kan upplevas som irriterande tror jag att upprepade budskap trots allt fastnar i vår hjärna hur ogärna vi än vill erkänna det.