Knorr vill föryngra med E-sport och Youtube

För lanseringen av Knorr Snack Pots, ett enkelt och mättande ”minimål” klart på fem minuter, har Knorr ett stort behov av att föryngra varumärket och skapa kännedom och positiva associationer. Det lokalt framtagna konceptet ”5 i…” tas nu ut i influencersketcher och i e-sportvärlden.
Mediebyrån Mindshare har lagt strategi.

Knorr Snack Pot vänder sig till unga i farten som snabbt vill stilla hungern (”5 i tentan”, ”5 i träningen” mm). Produkttypen Snack Pots (tillsätt vatten och vänta, så har du en färdig rätt!) är ny på svenska marknaden. Därför satsar Knorr på att låta humortrion IJWTBC med sin pedagogik förklara vitsen med tidsbesparingen i tre Youtube-sketcher, där de regisserar och producerar samtliga samt medverkar i en av dem.
“Unga är som minst mottagliga för reklam och har höga förväntningar på att varumärken ska agera adaptivt och göra kommunikation som är relevant för just dem. För att lyckas med att föryngra Knorr behövde vi ha en mer okonventionell approach. Kombinationen Knorr och humorgrupp med stark följarskara och egen tonalitet känns annorlunda och oväntad,” säger Fredrik Hermelin, digitalstrateg på Mindshare.
Under våren lierar sig också Knorr med Fragbite, Nordens största e-sportportal, och arrangerar en turnering med åtta kända svenska streamingprofiler (personer som sänder när de själva spelar datorspel). I Snack Pot Battle of the Streamers by Knorr får tittarna se sin favoritstreamingprofil tävla om 100 000 kronor i kultspelet Counter Strike:GO. Totalt blir det sju livesändningar på åtta veckor samt exklusivt material kring matcher och profiler. Finalen sker sedan live på e-sporteventet DreamHack Summer 2017.
“Det här är första gången Knorr riktar sig mot den stora e-sportpubliken. Genom samarbetet med Fragbite kommer vi nå den svårfångade gruppen unga gamers, en viktig nischmålgrupp för Knorr Snack Pot, på ett relevant sätt som engagerar på djupet,” säger Annika Haglund, Brand Manager på Unilever.
Föräldrar till den unga målgruppen kommer nås i butik och via tv-kampanj.
Arbetsteam:
Unilever: David Scholander Nordic Marketing Director, Ida Wahlfeldt Marketing Manager, Annika Haglund Brand Manager och Daniel Saberski Nordic Media Director
Mindshare: Daniel Lingenholm Solution Manager, Fredrik Hermelin Digital Strategist
Splay: Caroline Borelius Nordic Creative Sales & Strategist, Josefine Eriksson Creative Sales & Strategist, Holly Waldenström Creative Sales Coordinator
Nyheter24-gruppen: Joakim Jansson Produktionsansvarig, Mariela Valencia Vogel Projektledare Creative Studios, Ylva Lindberg Affärsutvecklingschef