Klockan som mäter och analyserar din sving

Approach S6 ser ut som en vanlig digitalklocka, men inuti innehåller den senaste teknologin för att förbättra din golfsving och samtidigt guida dig genom en mängd golfbanor runt om i världen. Med klockan tillkommer även Garmins hemsida där du kan följa statistik, analysera och dela med dig av dina framgångar.

Enheten ger dig möjligheten att mäta din sving (genom att mäta din uppgång och nedgång) och erbjuder “tempoträning” för att hjälpa dig att optimera dina slag. Förutom att ge dig precisionsmätning av dina slag, berättar den också i procent hur hårt du ska slå bollen med olika klubbor.

Ingår i klockan är en övervy av över 30.000 internationella banor. Du kan zooma in och och se precis vart du samt hålet är samt hålla räkning på dina slag, vilket gör klockan till en slags digital caddie som hjälper dig valla igenom alla större golfbanor du planerar att besöka. Du kan också spåra din statistik via Garmin Connect-appen (tillgänglig nu för iOS och kommer till Android i sommar). Om du parar ihop klockan med din IPhone 4s kan du även ta emot sms-meddelanden, epost och missade samtal i klockans display. Du behöver med andra inte lyfta blicken från din golfklocka och ändå ha kontakt med omvärlden.

Med cirka 10 timmars batteritid i GPS-läge och två veckors batteritid i vanligt klockläge är Approach S6 ännu ett tecken på att Garmin menar allvar med sitt engagemang för den traditionella bärbara techmarknaden.

Den vattentäta touchscreen-enheten finns att välja mellan i svart eller vitt och passar alla, från nybörjare till avancerade golfare. Den är sagd att säljas för $ 399,99 (2 600 sek) senare denna månad.