Klippet som visar Apples nya superhögkvarter

Apples nya superhögkvarter håller på att bli färdigt. Det cirkelformade bygget påminner om något från en SF-rulle och framstegen (som följer den bortgångne Steve Jobs visioner) kan ses i ett videoklipp filmat från en drönare (såklart).

Solpanelerna verkar vara färdiga, och byggnadens fasad börjar få form, bland annat börjar man täcka den med glasskivor. Däri ska hela företagets nervsystem rymmas, inklusive en hörsal för 1 000 åhörare.

Men det är inte bara själva byggnaden som ska utgöra detta Apple Campus 2. Man satsar också på det omkringliggande landskapet, som när det hela väl är färdigt ska rymma en trädgård i mitten av bygget.

Där ska det finnas 7000 träd (från 300 olika arter), fruktträd och träningsmöjligheter för allt från styrketräning till joggning, cykling och bollsporter. Allt för att se till att hjärnan är igång för att komma på nya tech-uppfinningar – kanske är det här man kommer skapa framtidens bil?

Läs mer: Apples själstyrande bil kan få virtuell verklighet i förarsätet

Planerna på högkvarteret klubbades igenom 2013, i nära samarbete med Kaliforniastaden Cupertinos fullmäktige – vill du läsa mer om det kan du kolla in stadens egen informationssida här.

Duger inte detta så kan du alltså spana in klippet nedan för mer information om kolossbygget, som beräknas bli färdigt i slutet av 2016 med inflyttning i början av 2017.