Klarna är värderad till 21 miljarder kronor

Svenska betaltjänsten Klarna är nu värderad till 21 miljarder kronor, efter sin senaste investeringsrunda. Rundan kommer lagom till att bolaget ska etablera sig i USA.

Bakom investeringen finner vi Northzone och Wellcome Trust har köpt aktier värt 80 miljoner dollar från ägare av bolaget. Den nya värderingen landar Klarna på över 21 miljarder kronor.

Inom några månader kommer Klarna att lansera sin betaltjänst med 10 e-handlare i USA. Redan idag finns Klarna bland 55.000 nätbutiker på 18 marknader i Europa.

Det som gör att Klarna är så intressant för e-handlare är sättet de tar betalt av kunden samt hanterar betalningsprocessen. Klarna betalar först e-handlaren och därefter får betalt av konsumenten om konsumenten väljer annan form av betalning än kreditkort.

En nackdel med Klarnas system är att det är relativt lätt för kriminella att utnyttja systemet och lura oskyldiga konsumenter på pengar.

Klarna omsätter idag över 2, 5 miljarder kronor från 66 miljarder kronor i transaktioner. Detta kan jämföras med amerikanska PayPal som omsätter 19 miljarder kronor från otroliga 563 miljarder kronor i transaktioner.

> Läs mer här