Kimoji fick Apple Store att krascha

Kimoji är appen som kan bli årets juklapp för Kardashianfansen. Trots att appen kan samla känsligt data om användaren och inte fungerar som den ska så har trycket ändå varit så högt att hela Apple Store tillfälligt kraschade – till kändisens stora glädje. Kan berömmelse sälja allt?

Det tycks i alla fall som om det är fallet, när trycket på att köpa appen – den kostar 1.99 amerikanska dollar – har varit så enormt. Kim själv bad om Apples förlåtelse för att hon “gjort sönder App store” på Twitter i måndags.

Läs mer: Så här fungerar Kim Kardashians mobilspel som drog in 1, 5 miljarder kronor

Samtidigt har appen kritiserats, då den kan samla och vidarebefordra data som tidigare skrivits på plattans eller mobilens tangentbord. Inte nog med så har flera användare rapporterat att appen inte fungerar ordentligt eller överhuvudtaget.

Detta har dock inte hindrat fans att ladda ner appen, som består av emojis (förlåt, Kimojis) med bilder på Kims rumpa, Kim som tar selfie av sin rumpa, en hand som visar fingret och andra saker som man kan roa sig med om man har en massa pengar och är känd.

Så lärdomen kvarstår – ett känt namn kan kränga allt, inklusive en trasig och säkerhetsfarlig produkt.