Kik hinner före Facebook – öppnar en bot-butik

“Meddelandeappar är de nya webbläsarna och botar de nya webbsidorna” – så säger Kiks Mike Roberts till The Next Web. Nu satsar alltså meddelandeappen Kik hårt på botarna med en egen butik med 16 olika botar.

Dessa botar kommer från sådant som Funny or Die, Sephora, Vine och The Weather Channel. Dessa botar ska kunna “göra allt”, som att prata med dig, skicka roliga videos och tala om vädret. Egentligen allt det där man kan göra på nätet – fast från appen.

Läs mer: Trots rasistiska bakslag – Microsoft tror att Chatbots är framtidens melodi

Meddelandeappar är ju framtiden, enligt många, och Kik – vars publik ofta är unga vuxna – är också medveten om att mejlandet är ganska ute för de unga. Kik hoppas också att locka fler företag och stora varumärken. Man öppnar därför för utvecklare att skapa egna appar (som måste odkännas först) att lägga till i “Kik’s Bot Shop“, som butiken heter.

Microsoft sade nyligen på en utvecklarkonferens att botarna är framtiden. Men hittills har man mest lyckats få en nazistbot. Facebook, som hårdlanserar sin Messenger, kommer också (enligt rykten) att få en egen bot-butik i en nära framtid.

Kik verkar vara steget före, även om det är oklart hur avgörande denna nyhet är för deras tillväxt. En gissning är dock att konkurrenterna kommer hålla ett öga på dem, innan man öppnar de egna butikerna.