Karin Nelsson ny vd för Demoskop

Karin Nelsson blir ny VD för Demoskop. I uppdraget ligger att utveckla bolagets position i branschen och stärka kunderbjudandena ytterligare.

Karin Nelsson är rutinerad, kreativ och tydligt affärsdriven. Karin är rätt person för detta uppdrag och vi är mycket glada över att hon tackat ja till uppdraget, säger Bengt Ludvigsson, ordförande i Demoskop.

Karin Nelsson var tidigare VD för analysföretaget Inizio, som under sommaren gick samman med Demoskop.

Det ska bli väldigt roligt att fortsätta denna resa. Vårt sammanslagna bolag kombinerar Demoskops beprövade metoder och expertis med Inizios innovativa sätt att mäta och analysera i en digital värld. Det ger oss en unik position med svårslagna kunderbjudanden. Det ska vi utveckla ännu mer, säger Karin Nelsson.

Demoskop grundades för 30 år sedan och erbjuder undersökningar och analyser inom opinion, varumärkesbyggande, kommunikation och affärs- och verksamhetsutveckling.
Inizio startades 2012 och har bland annat byggt upp Inizio-panelen med över 65 000 deltagare.

Vi är ledande inom datavisualisering, cookiepaneler och skräddarsydda digitala paneler, så kallade insight communities. Vi jobbar mycket nära våra kunder och ser att det ger dem en affärsnytta som andra har svårt att ge. Det är en styrka vi nu ska bygga vidare på, säger Karin Nelsson.