Karin – hur känns det nu när valet är över?

Karin Nelson som är analyschef på Inizio har jobbat med CNN under valet i USA. Vi fick en pratstund med henne innan hon packar väskan för att återvända till Sverige.

Hur känns det nu dagen efter valet?
Det känns ganska omtumlande. Det har varit väldigt mycket jobb och jag har lärt mig väldigt, väldigt mycket. Jag är trött och behöver sova ut.

Hur gick det för CNNs mätningar?
Det gick bra. De stora TV-bolagen har gått samman och gör en egen vallokalsundersökning som sänds till TV-bolagen. Varje bolag hanterar denna information på olika sätt och använder tillsammans med annan andra datakällor. Informationen presenteras på olika sätt under valnatten.

Har du några erfarenheter att dela med dig av
Jag är djupt imponerad av hur professionella de är, kompetensen hos teamet och av sättet de arbetar tillsammans. Jag är förbunden av sekretessavtal och kan inte avslöja några detaljer, men jag är stärkt i vissa uppfattningar jag har kring framtidens research.