Kantars nya företagsidentitet ska göra dem starkare på analysmarknaden

Mät- och analysföretaget Kantar stärker nu sitt varumärke genom att skapa sig en tydlig identitet. Bland annat så kommer flera av dotterbolagen nu få prefixet Kantar, tillsammans med ett nytt motto.

“Inspiration for an extraordinary world” – inspiration för en utomordentlig värld. Detta ska vara det WPP-ägda bolagets nya “tagline”, som är tänkt att anknyta till en annan nyhet, nämligen Kantars nya företagsmål; “att inspirera våra kunder, våra medmänniskor och samhälle för att skapa och växa i en extraordinär värld”.

Genom att addera Kantar-prefixet till företag som Kantar TNS eller Kantar Millward Brown så stärker man också sitt varumärke på marknaden, och man hoppas förmodligen att på detta sätt också tydliggöra sin starka ställning på marknaden.

Läs mer: TNS Sifo byter namn till Kantar Sifo

Identitetsförändringen har också att göra med Kantar förnyelseprogram, som startades i januari i år och som ska förbättra det interna samarbetet och skapa nya grupper för analysarbete – såsom kommande Kantar Public för regerings- och policyarbeten och Kantar Consulting för sådant som rör marknadsföring och försäljning.