Kantar satsar på realtidsdata – framtiden för digital marknadsföring?

Mät- och analysföretaget Kantar Media satsar nu på att öka sin tjänst för realtidsdata – något så praktiskt som en möjlighet för deras kunder att följa och analysera tittardata via smartphones, surfplattor och datorer. Detta ger både TV-bolag och annonsörer nya möjligheter för att anpassa pågående kampanjer i realtid.

Kantar Media har gjort mätningar i realtid sedan 1988, och den typen av mätningar finns numera i tio länder – men är något som vi inte har i Sverige.

TV-publicister och program-makare kan följa tittarsiffrorna minut för minut, och de nya uppdateringarna gör att man lättare ska kunna göra ändringar i pågående live-sändningar. Det sistnämnda är säkert en växande punkt för många, i takt med att TV flyttar ut på nätet tillsammans med ett ökande antal live-rapporteringar.

Läs mer: Säkrare reklamintäkter under livesändningar med ny teknik från Ooyala

Det finns också nya möjligheter för marknadsförare som jobbar med exempelvis programmatiska annonser, som ju ofta är beroende av att maximera möjligheterna för att nå flest konsumenter med relevanta annonser. Att i realtid få veta att majoriteten män över 37 tittar på friidrotten just nu kan vara ett gyllene tillfälle för riktade produkter till just dem.

Om du vill använda dig av nya metoder som live-streaming för din digitala annonskampanj ska du klicka här.