Kantar lanserar panelnätverk i 70 länder

Kantar har samlat alla sina paneler och målgruppsdatabaser i ett gigantiskt nätverk som man döpt till Kantar Profiles Network.

Nätverket lanseras med koppling till panelen LifePoints som också hanteras av Kantar Lightspeed och har datasamarbeten i 28 länder inklusive med Cint och Rakuten Insights.

Alla respondenter nås numera genom OnePlatform vilken gör det möjligt för annonsörer med globala målgrupper att få tillgång till konsumentprofiler med ytterligare data,  tillsammans med egna förstapartsdata. Vi pratar här om ett riktigt smörgåsbord av olika data som marknadsförare och annonsörer kan jobba med.

Nätverket når över 88 miljoner GDPR-godkända respondenter. 45 miljoner av dessa är även dubbel opt-in. Totalt finns det respondenter i 70 länder.

Our new Kantar Profiles Network, together with the Kantar OnePlatform, provides clients with a single point of access to richer profiles at scale, förklarar Caroline Frankum från Kantar Profiles.

Varför just nu?

Kantar smyckas av WPP för att säljas. Förväntningarna är stora på att försäljningen ska fylla kassan hos WPP tillräckligt nog för att ge koncernen andrum och möjlighet till transformation.