Vi har klämt på Samsung Galaxy S7

Under söndagen gick vi och strosade i centrum Ringen på Södermalm i Stockholm. När vi gick förbi Telenor såg vi att de hade demo-exemplar av Samsung Galaxy S7 och S7 Edge. Här är några bildexempel som visar storleken på mobilen och designen.

samsungs7_1
Butiken i centrum Ringen på Södermalm.

DSC_1607
Här är en bild av Samsung Galaxy S7

Mobilen är blixtsnabb och fokus på kameran är supersnabb. Alla andra mobilkameror känns förlegade när man jämför med Galaxy S7. Om du flyttar mobilen nära och långt ifrån objektet hinner du knappt uppfatta när mobilkameran letar fokus.

samsungs7_3
Samsung Galaxy S7 och S7 Edge bredvid varandra.

Som du ser i ovan bild är mobilerna rätt så stora. Annika som håller i mobilerna når inte över hela mobilen med tummen. Det betyder att Samsung Galaxy S7 och S7 Edge kräver tvåhandsfattning. Något att tänka på när du ska förhandsbeställa ditt exemplar.

DSC_1622
Samsung Galaxy S7 Edge.

DSC_1620
Samsung Galaxy S7.

Som du säkert redan vet har Samsung utökat batteristorleken avsevärt, satt in en ny kamera, gjort mobilen vattentät och tålig mot damm. Du kan även använda minneskort så att du kan expandera lagringen när du behöver. Fast molnet är att rekommendera så att du inte förlorar bilder och annat om mobilen tappas bort.

Om du beställer en Samsung Galaxy S7 idag får du den i handen den 11:e mars, enligt Telenor. En superbonus är att du också får Samsung Gear VR, ett par VR-glasögon i paketet.

Så frågan vi alla ställer oss nu är – Samsung Galaxy S7 eller Apple iPhone S6?

Känslan mellan de båda är verkligen annorlunda. När du håller en iPhone i handen känns den lätt, lagom bred och skön. Samsung känns avsevärt större, tyngre och mer high-tech. Så valet är mellan den enkla snygga mobilen och den upp-pumpade teknikfokuserade.

Oavsett vilken mobil du väljer gör du ett bra val.  Nu är bara frågan vilken?