Kända vloggare orkar inte längre och tar en paus från Youtube

Casey Neistat, som varit något av en YouTube-raket ska sluta vlogga – trots drygt en miljard visningar. Samtidigt tar svenska vlogging-stjärnan PewDiePie (Felix Kjellberg) en paus från plattformen. Är pressen från tittarna för hård?

Nu lovar PewDiePie komma tillbaka efter någon vecka, skriver Mashable. Orsaken uppges vara ett “upptaget schema” men han tillägger också att “det inte längre känns lika kul” att göra vloggar åt hans nuvarande projekt, Revelmode.

“Om det är tvunget och inte kul, vad är då poängen med att fortsätta?” frågar han sig, samtidigt som han ber sina fans om ursäkt och önskar att han vore hemma igen, och gjorde sina normala videos.

Det verkar vara lite samma sak med en annan känd vloggare, Casey Neistat. Samtidigt som han, enligt AdWeek, lovordar YouTube för dess “demokratiska” möjlighet att låta alla berätta en intressant historia så känner han själv att det är dags att sluta.

Orsaken är att vloggandet inte längre går att utveckla, menar han. Neistat ger inte upp YouTube helt – här handlar det också om andra, större projekt.

Utan att dra för höga växlar på detta, så är det ändå intressant att vloggare som får sitt levebröd via de nästan dagliga videoklippen inte längre känner att de mäktar med. Man kan lätt tro att vloggande är en enkel, snabb grej som bara kräver en kamera och internetuppkoppling – men det är tydligt att det krävs mer än då.