Kan du gissa 2016 års mest nedladdade appar?

Analys- och mätföretagen Nielsen och comScore har kommit ut med varsin topp 10 lista för de mest nedladdade och använda apparna för våra smartphones under 2016. Man behöver dock inte vara så insatt för att gissa vilka som leder ligan.

Facebook och Google är såklart i topp; enligt Nielsens lista så är det Facebook som står för första och andra platsen, med Facebook-appen (över 146 miljoner nedladdningar) och Messengerappen *(som har nästan 130 miljoner nedladdningar).

Google kommer härnäst, med YouTube på tredje plats (113 miljoner) och Google Maps och Google Search på fjärde och femte plats.

nielsen-lista-2016-appar

Instagram (också ägt av Facebook) hamnade lite längre ner, med 74 miljoner – strax före Apple Music, som dock “bara” har 68 miljoner nedladdningar.

comScore har i sin tur gjort en lista över apparna med störst räckvidd under året, och återigen så är det Facebook och Facebook Messenger som är i topp med 78,9 respektive 72,4 procents räckvidd. YouTube är på plats tre med 70 procents räckvidd.

comscore-rackvidd-appar-2016

Det har alltså inte varit något vidare år för utmanarna på marknaden – och har ni märkt att sommarens stora hit, Pokemon Go, inte finns med på listorna?